Dit doen we op de BSO

Op onze BSO-locaties komen kinderen van diverse leeftijden en scholen in een groep. Dankzij deze samenstelling ontstaat er veel diversiteit in de groep en zijn er volop mogelijkheden om met (andere) vriendjes en vriendinnetjes te spelen. De ruimtes zijn rustig, veilig en gezellig ingericht met spelmaterialen voor verschillende leeftijdsgroepen en interesses. Zo zijn er; gereedschap & knutselmaterialen, (strip)boeken, spelletjes, blokken, een keukentje & boerderij, auto’s & blokken. Zo valt er altijd iets te kiezen om alleen of samen te doen. Buiten spelen vinden we belangrijk en gezond; op het plein en/of met de materialen. In een (school)jaar staan diverse thema’s centraal, hierover gaan dan ook onze geplande activiteiten. Denk aan: de inrichting van de ruimte, knutselen, spelletjes en andere activiteiten. Het is nooit verplicht om hieraan mee te doen, soms is het ook fijn om na schooltijd gewoon even lekker tijd voor jezelf te hebben! In de vakanties en op vrije dagen plannen we regelmatig bijzondere activiteiten; we gaan erop uit, nodigen een gast uit en in de laatste week van de zomervakantie verhuist onze BSO zelfs naar de camping!

Hoe ziet een middag op de BSO eruit? Wanneer de kinderen uit school komen, gaan we even spelen tot iedereen binnen is om vervolgens gezamenlijk aan tafel te gaan. Tijdens dit centrale rustmoment ontmoeten we elkaar, kletsen we bij, delen we bijzonderheden over onze schooldag, drinken we wat en eten we fruit. Na het ‘fruiteten’ worden eventuele geplande activiteiten aangeboden en mogen de kinderen kiezen wat ze willen doen. Aan het einde van de middag komen we weer samen aan tafel en gaan we samen genieten van een warme maaltijd. Daarna ruimen we af, kunnen we nog even spelen of is het tijd om naar huis te gaan.

Bent u  benieuwd naar de mogelijkheden, hoe onze BSO eruit ziet of hoe het er aan toe gaat op de BSO? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of voor een afspraak voor een rondleiding. De beste indruk krijgt u wanneer u even bij ons gekeken hebt en de sfeer geproefd hebt. 

 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram