Voorscholen

Op de voorschool kunnen kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar zich spelenderwijs ontwikkelen. Binnen hun eigen groep, op de basisschool, kunnen ze samen spelen en leren met leeftijdsgenoten. We vinden het belangrijk dat een peuter zich veilig en geliefd voelt. Pas wanneer hieraan wordt voldaan en het kind zich thuis voelt kan het zichzelf zijn en gaan ontwikkelen. Er is genoeg ruimte, materiaal en tijd om te kunnen spelen. Daarnaast leert het kind al een beetje hoe het er aan toe gaat op school. Zo zitten we samen in de kring; vertellen, zingen en luisteren naar verhalen. We nemen onze eigen tas mee en eten gezellig samen fruit. 

Ook spelen we met uitdagende (spel)materialen zowel samen, alleen, of met juf. In de huishoek, bouwen met blokken, knutselen of lekker lezen in de boekenhoek; in het lokaal zijn plekken ingericht die aansluiten bij de belevingswereld van peuters en het thema waar we op dat moment over leren en spelen. Taalaanbod vinden we belangrijk binnen de voorschool, want met taalvaardigheden kun je je niet alleen duidelijk maken, je kunt ook overleggen en begrijpen wat er verteld wordt. Naast taalvaardigheden komen sociale vaardigheden (spelenderwijs) aan bod; in een groep leer je 'vanzelf' samenspelen, overleggen, je mening geven en om hulp vragen. Andere vaardigheden welke wij belangrijk achten voor een peuter (die straks naar de basisschool gaat) zijn o.a.: zelfredzaamheid (jas aan- en uitdoen, tas (uit)pakken), rekenvaardigheden (tellen, bouwen), creatieve- en expressieve vaardigheden (materialen ontdekken, verven, scheuren, knippen) en motorische vaardigheden (voelen, rijden, klimmen, vangen). 
Handig toch dat je in je spel deze vaardigheden al mee kunt krijgen voor wanneer je naar groep 1 gaat?

We vinden het belangrijk om iedere dag naar buiten te gaan, waar we op ons eigen (afgebakend) plein o.a. kunnen rennen, rijden, graven en delen. We werken nauw samen met de basisschool en de juffen van de onderbouw; zo hopen we dat de stap naar groep 1 niet meer zo groot is en vloeiend zal verlopen, ten goede van  de ontwikkeling van de peuter. 

Onze voorscholen zijn gevestigd op basisschool Het Palet (Geuzingerbrink 70, Emmen) en basisschool Het Anker (Distelvink107, Emmen). Bij basisschool De Rank (Hagedoorn 2, Emmen) is ook een voorschoolgroep van ons gevestigd. 

We kunnen nog wel veel meer vertellen, maar er is ook zoveel te zien en te ontdekken op de voorschool! Komt u een keer een kijkje nemen? Maak gerust een afspraak voor meer informatie of een rondleiding.


 

 

 

 

 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram